Гимназията започна изпълнението на два проекта по „Еразъм+“, учителите ще подобряват уменията си за прилагане на модерни технологии в обучението

Ученици от Професионалната гимназия по механотехника ще практикуват в реална работна среда в Сарагоса. Мобилностите са заложени по проект„Крачка напред към кариерното развитие“, в който ще вземат участие ученици от специалностите “Автомобилна мехатроника” и “Автотранспортна техника”, придружавани от учители по професионална подготовка. Надеждата е да не настъпят усложнения, свързани с епидемията от КОВИД-19, което да попречи проектът да се реализира в неговата цялост.

„Очакванията ни са, че проектът ще направи специалностите, които предлагаме, по-привлекателни за младите хора и техните родители, ще даде възможност за внедряване на иновации в професионалното обучение с цел по-висока конкурентноспособност на учениците, както и да улесни прехода от образователната система към трудовия пазар“, коментира директорът Анета Чилингирова.

Мобилността е предвидена в края на учебната 2020/2021 година, но още през септември започват дейностите за подбор, подготовка и подобряване на езиковите умения на учениците. Те ще бъдат оценявани по успех, индивидуални изяви, чуждоезикови компетентности и мотивация за участие в проекта.

Гимназията започна изпълнението и на втори проект по „Еразъм+“. „Мисия Успешен Учител – Ученето е Живот!” предвижда квалификации на преподаватели от ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“ в две европейски държави – Италия и Испания.

Избраните курсове ще усъвършенстват компетентностите на учителите и ще подобрят уменията им за прилагане на модерни технологии в процеса на обучение. Планираните  дейности са насочени към развиване на професионалните умения на участниците, иновативни подходи, управление на виртуална класна стая, методи, базирани на ИКТ. Дейностите стартират през октомври.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.