DSCF8664

Къща за книги е най-новата атракция в Цар-Симеоновата градина, измайсторена от учениците на Професионалната гимназия по дървообработване по повод  Зелената седмица, която организира община Пловдив в периода 16-20 май.

Къщичката е по проект на 11-токласника Тихомир Станев.  В училищния конкурс за библиотека на открито са участвали 17 проекта. Къщичката е от иглолистен материал и е покрита с лак за предпазване от влага, обясни директорът Константин Костадинов, който се надява вандали да не унищожат сътвореното от учениците.

“Вземи, прочети и върни” е призивът към минувачите, които решат да разлистят страници под дърветата в парка. Който желае може да донесе заглавие от вкъщи и да остави за бъдещите читатели. Върху прикрепената табела е написан следният текст: “В тази къща книгите са от хората за хората…Почивайте, докато четете, четете, докато почивате. Условието за ползване е само едно: Винаги връщайте книгата, кято сте взели, а при желание донесете нова”.

Пловдивчани ще се радват на още една библиотека на открито, изработена от учениците в гимназията по дървообработване. Тя бе монтирана днес в Младежкия център на Гребната база.