„Да пазим природата!”, призовава постерът на децата от ОУ „Захари Стоянов”

Ученици садиха дървета и цветя край дома си и отправяха послания да пазим природата и да се грижим за нея. Инициативата на ОУ „Захари Стоянов” по повод Международния ден на Земята не се случи в двора на училището, предвид извънредното положение, а в домашни условия. На призива за отбелязване на 22 април се отзоваха ученици от всички паралелки от 1 до 7 клас, учители и родители.

Още преди празниците децата получили задача да оправят свой призив към обществото и така да привлекат вниманието към проблемите, свързани с опазването на околната среда.  Класните ръководители в седмицата от 13 от 19 април събирали изпратените им творби по електронен път. Подкрепяни от своите родители, децата изработили постери с послания:  “Да опазим нашия дом!”, “Аз обичам природата и се грижа за нея”, “ Да спасим планетата като засадим дърво”, “Опази Земята днес, за да я има и утре!”, “Бъдещето на Земята зависи от всеки един от нас!”, “Грижете се за природата, пазете я чиста!”. Мнозина се включили в инициативата с рисунки, други засадили дърво.

От всички получени снимки учителите изработили общ постер, с който училището отбелязва на Международния ден на Земята, а самите произведения ще бъдат поставени на обща изложба след възстановяване на присъствените занятия.

Тази година Денят на Земята се отбелязва за 50-ти път.  Темата на кампанията е “Действия срещу изменението на климата – огромното предизвикателство на нашето съвремие”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.