Университетът по хранителни технологии отваря врати за кандидат-студенти на 15 април, посетителите ще дегустират от продукцията на студентите

Ученици ще премерят сили на първия национален конкурс „Млади изследователи“, който ще се проведе на 15 април в Университета по хранителни технологии. Всеки от 22-та отбора от 15 училища в страната и чужбина ще представи своята разработка. Презентациите са разпределени в три тематични области: Икономика и предприемачество; Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство; Храни, напитки, биотехнологии и здраве.

„В състезанието се включиха не само зрелостници, но и ученици от десетите и единадесетите класове. Разработките са много интересни, впечатлиха дори и нас, преподавателите“, каза доц. Десислава Вангелова от катедра „Технология на месото и рибата“. На финала на конкурса се бъде представена разработка и на участник от БСУ “Христо Ботев” в Братислава.

На 15 април от 10 ч. до 15 ч. е Денят на отворените врати във висшето училище. Кандидат-студентите ще имат възможност да се запознаят с всички специалности и да зададат въпросите си за предстоящата кампания. Те ще могат да се запознаят с преподаватели от трите факултета, материалната база и условията, в които се провежда обучението.

Посетителите ще дегустират от продукцията на студентите, специално подготвена за Деня на отворените врати, и презентирана от самите тях. В шатрите на отделните катедри ще бъдат изложени традиционни и иновативни продукти от месо и риба, мляко и млечни продукти, сокове, сосове, сладка, бири и вина, хлебни и сладкарски изделия и козметични anti-age изделия.

В същия ден в двора на УХТ ще се проведе и Фермерският фестивал “Произведено с любов за вас”.