Под мотото „Учим и създаваме в полза на родното училище” премина патронният празник на ОУ „Васил Петлешков”

Кой е най-оригиналният триизмерен макет, създаден по избрана тема от учебния материал, трябваше да определи жури от преподаватели на ОУ „Васил Петлешков”. Повод за своеобразната надпревара стана патронният празник на училището, който мина под мотото “Учим и създаваме в полза на родното училище”. В часовете по технологии и
предприемачество и изобразително изкуство учениците от петите, шестите и седмите класове играха на любимата игра “Clash of the Classes”. Правилата й включваха създаването на триизмерни макети от избрани уроци, чрез които учителите да онагледят преподавания материал. След цял месец работа екипите, създали иновативните форми, трябваше да ги защитят пред комисия, навръх училищния празник.

Третото място завоюва проектът на 6.в клас – “Фавелите в Бразилия”, който според  създателите му би могъл да се използва успешно в часовете по география и икономика. “Остров Санторини” донесе второто място на 7. б клас, а приложението му безспорно би било полезно в часовете по география и икономика и литература, защитиха проекта
си учениците. На първо място журито единодушно постави проекта на 7. а клас – “Паметникът на връх Шипка”. Знания, умения и реализация проектът би могъл да получи в часовете по история и цивилизации, география и икономика, литература, казаха в своята презентация седмокласниците. С изработените макети преподавателят по изобразително изкуство Иван Попов ще подреди изложба във фоайето на училището.

Ученици, изявени на регионални и национални конкурси, бяха отличени на тържеството от директора Сийка Зрънчева. След края на празника в двора на школото, представителна група ученици и техните класни ръководители поднесоха цветя на паметника на Васил Петлешков и изпълниха стихове в памет на героя от Априлското въстание.