Младите таланти от ОУ “Екзарх Антим I” заеха призови места в националния конкурс по повод 135-годишнината от кончината на българския екзарх, организиран от Видинската митрополия

 

Рисунка: Мария Байрямова

Първият български екзарх, който е и патрон на тяхното училище, вдъхнови ученици да сътворят рисунки, стихове и песни за него. Младите дарования от ОУ “Екзарх Антим I” впечатлиха журито от писатели и изкуствоведи, които оценяваха представените произведения на националния конкурс по повод 135-годишнината от кончината на Антим I, организиран от Видинската митрополия.

„Много наши ученици и педагогически специалисти се включиха в конкурса под мотото “Ще бъда блажен, ако с моята саможертва възкръсне България за нов свободен живот”, посветен на живота и делото на нашия патрон. Впечатлена съм от отношението на децата към авторитетния духовник и виден общественик, който е бил председател на Учредителното събрание и на първото Велико народно събрание. В училище сме ги запознали с изключителния му принос за  утвърждаването на Българската екзархия“, казва директорът Катерина Василева.

Ето и отличените:

Раздел „Проза“ – втора награда – Никола Балтаджиев, 7. клас

За есе – специална награда, учредена от издателство „Български писател” – Ралица Ковачева, 7. клас

Раздел „Изобразително изкуство“ 7-11 г. – втора награда – Димитър Архангелов, 5. клас

11-19 г. – втора награда – Мария Байрямова, 6. клас

Раздел „Песен“ възрастова група под 19 г. – втора награда – Ема Кръстева и Александра Тодорова, 6. клас

възрастова група над 19 г. втора награда – д-р Катерина Василева (директор) и Любомира Христова (заместник-директор по учебната дейност)

Раздел „Поезия“ – възрастова група до 19 г. – поощрителна награда – Иван-Александър Чоков, 7. клас

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.