Учениците от три пловдивски гимназии ще посрещнат новата учебна година в други учебни заведения в града, заради ремонт на сградите си, който още не е завършил. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието. Експертите поясниха, че целта е да не се преминава към онлайн обучение, и то още със старта на годината. Очаква се да бъде издадена заповед на Министерството на образованието и науката.

В други сгради ще започнат учебната година Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия “Арх. Камен Петков”, Професионалната гимназия по туризъм „ Асен Златаров“ и Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“.

Предвидено е учебните часове да се провеждат само следобед в училищата „Св. Седмочисленици“ и “Софроний Врачански“ в район „Тракия“, в ПГ по машиностроене в район „Южен“, както и в ПГВАД „Христо Ботев“ в район „Централен“. Директорите са в процес на организация за пребазирането на учебния процес.

Ремонтът в гимназиите се извършва по оперативна програма “Региони в растеж”. Дейностите са стартирали през май, като   крайният срок е 21 декември.

Девет гимназии в Пловдив и областта ще бъдат ремонтирани за сумата от 11 581 000 лева.