11 противопожарни отряда премериха сили на областния кръг, СУ „Софроний Врачански” отива на републиканското в Албена

pojarnikarsko sastezanie (7)

Разочарование и сълзи белязаха областния кръг на състезанието „Млад огнеборец днес”. 11 младежки противопожарни отряда от училища в пловдивска област участваха в надпреварата. Тя се провежда за 18-та поредна година и се организира в две дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 щафетно бягане с препятствия.

Дисквалифицираха ни, а бяхме най-добрите. На щафетно бягане поставихме рекорд и се класирахме първи със 71 секунди. Но на бойното разгръщане ни наказаха, тъй като един от състезателите тръгна преди звуковия сигнал, разказаха огорчени състезателите от Спортното училище. Те са сборен отбор от ученици в пети, шести, осми и девети клас. Въпреки че треньорът им пуснал контестация до главния съдия, журито отказало повторение на старта. Ако резултатите ни не бяха толкова добри, нямаше да сме толкова разочаровани, но сега нямаме стимул да тренираме за догодина, споделиха учениците от Спортното.

Победител в състезанието стана отборът на СУ „Софроний Врачански”, който ще представя Пловдив и областта на републиканското в Албена през юни.

„Тази година състезанието се провежда за първи път с новите съоръжения за пожаро-приложен спорт, които бяха закупени с финансовата подкрепа на Община Пловдив“, заяви по време на откриването Георги Маринов, заместник-кмет „Обществен ред“.