В заповедта на просветния министър за неучебни са обявени дните от 25 до 31 януари

Учениците от Пловдив и областта излизат от утре в грипна ваканция, която ще продължи до 31 януари. През този период не се предвижда онлайн обучение, става ясно от издадената днес заповед на министъра на образованието проф. Сашо Пенов. Заповедта е на основание на решение на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания от вчера. Днес бе последният ден, в който учениците можеха да бъдат изпитани за оформяне на срочните оценки. Ако има предадени домашни или писмени работи, учителят по съответния предмет може да ги провери и до петък най-късно да нанесе съответната бележка.

От утре в цялата област се въвеждат временни противоепидемични мерки, които включват и засилен филтър в детските градини за недопускане на деца със симптоми на грип или заболели служители от персонала. Препоръката е да се засили текущата дезинфекция на повърхности и играчки, а помещенията да се проветряват два пъти дневно.

Преустановява се и провеждането на извънкласни занимания и организирани дейности с ученици, включващи посещение на музеи, изложби, природни обекти и други събития с културна, спортна, опознавателна дейност, екскурзии, туристически пътувания и зелени училища.

Грипната ваканция ще се слее с междусрочната, така че учениците се връщат в клас на 6 февруари.