„Ако искате да развиете творческия си потенциал, изберете специалност „Графичен дизайн“, казва управителят Росен Герасимов

За идната учебна година Професионална гимназия по информатика и компютърни науки „Академик Благовест Сендов“ обявява прием по специалностите „Програмиране на изкуствен интелект“, „Приложно програмиране“, „Графичен дизайн“ и „Електронна търговия“.

„Ако искате да развиете творческия си потенциал, изберете да учите за графични дизайнери. Техният почерк се крие в логата, рекламните банери и във визиите в социалните медии. Брандовете комуникират с всички нас чрез графичния си дизайн. Това е цветна професия“, казва управителят Росен Герасимов и добавя, че всички преподаватели по специалните предмети са представители на реалния бизнес.

Избралите тази специалност в Професионална гимназия по информатика и компютърни науки „Академик Благовест Сендов“ ще изучават интензивно английски език, а на финала ще придобият ІІІ степен на професионална квалификация. Завършилите могат да работят във фирми от различни области на издателската дейност, рекламата, уебдизайна, разработката на софтуер.

Развитие на личен брандинг през целия период на обучение – тази възможност ще получат кандидат-гимназистите, които изберат да продължат образованието си в гимназията. Те ще представят своите постижения, проектите, по които са работили, участията в конкурси и олимпиади, различните активности, в които са се включили, и дори стажовете. Целта е те да могат по подходящ начин да презентират себе си и това, което ги отличава. Дигиталният проект за личен брандинг на учениците включва създаването на сайт, по който те ще работят в часовете по Информационни технологии от 8 клас. За всеки ученик проектът се развива до лично портфолио, в което да презентира най-добрите си постижения.