Николай Кръстев от "Лайънс Филипополис", връчва компютъра на Вики в присъствието на зам.-директора на училището Мирела Попова.
Николай Кръстев от “Лайънс Филипополис”, връчва компютъра на Вики в присъствието на зам.-директора на училището Мирена Попова.

“Лайънс клуб Филипополис” откликна на призива на “Уча в Пловдив” да намерим компютър за 8-класничката Виктория Георгиева от Поповица, която живее само с баба си и брат си. Преди време образователният портал разказа драматичната история на момичето, чиито родители са заминали да живеят в чужбина, оставяйки нея и по-малкият й брат на грижите на 70-годишната баба Петкана. За да зарадва възрастната жена, която работи, за да ги издържа, Вики се яви на кастинга за “България търси талант”. Тъй като момичето няма компютър вкъщи, наложи се организаторите от екипа на Слави да изтеглят синбека на парчето, което бе избрала да изпълни. Вики разказа, че от телевизора на съседите разбрала за датата на кастинга, а песента разучавала в читалището на Поповица.

Въпреки че не продължи напред в надпреварата, “Уча в Пловдив” поде инициатива да зарадва 15-годишното момиче от СОУ “П. Яворов” с компютър. “Лайънс клуб Филипополис” на мига се отзова и днес един от членовете му и собственик на Geakom.net – Николай Кръстев, връчи дарението на Вики. Жестът се оказа толкова неочакван за нея, че тя дори не успя да се зарадва в първия момент. След малко обаче усмивката грейна на лицето й и обеща да не допуска неизвинени отсъствия, новата придобивка да й помогне да направи десетки проекти за училище.