Чужди експерти и гости на международната конференция „Образователната система на 21 век” възхитени от условията в най-модерната детска градина в Пловдив

IMG_0846

Експерти в сферата на образованието останаха възхитени от условията в ЦДГ „Мир” в район „Западен”. Участници в двудневната международна конференция „Образователната система на 21 век”, организирана от „Световен образователен форум България” и Община Пловдив, разгледаха детското заведение в рамките на панела „Добри практики”.

В делегацията присъстваха чужди експерти, както и директори на училища, представители на Регионални инспекторати и преподаватели от цяла България. Всички те бяха очаровани от условията, в които се учат децата в най-модерната детска градина на Пловдив и поздравиха общината за усилията.

„Тук даже имате и басейн, ние на Острова нямаме такива неща в градините”, възхити се Брайън Кларк от Университета Уорчестър във Великобритания. Той подчерта, че материалната база е на световно ниво, като уточни, че на Острова родителите плащат по 80 паунда на седмица, за да може детето им да посещава детско заведение. Сред гостите бе и д-р Лидия ван Рийтшот – директор на Световен образователен форум, която е била директор на иновациите в Холандското министерство на образованието и правителствен съветник. В момента тя е председател и на борда на гуверньорите на Международната Монтесори асоциация.

В продължение на два дни участниците в конференцията представят доклади за иновативни подходи за качествено образование. Работна група наблюдава добри практики в ОУ „Кочо Честеменски”, което е част от проекта „Иновативни училища”.

IMG_0863

1 КОМЕНТАР

  1. Нека всички Кремълски тролове се разкарат от БГ нет-пространството и от територията ни. Благодарим ви, комуняги малоумни!

Коментарите са затворени.