Две нови магистратури – „Иновации в напитките и сомелиерството“ и „Хранене и национална сигурност“, разкрива през предстоящата академична година Университетът по хранителни технологии. Първата е подходяща за широк кръг специалисти, които работят в областта на създаването, промотирането и реализацията на напитки, в това число вино, пиво, високо алкохолни и безалкохолни напитки. Втората отговаря на търсенията от фирмите на кадри, работещи в областта на продоволствената сигурност, занимаващи се с организация на производството, съхранението и реализацията на храни и ароматно-вкусови продукти по време на кризи. Тя е подходяща и за хора, които работят в сферата на данъчния и митнически контрол, касаещ акцизните продукти.

От 4 септември започва прием на документи за редовно и задочно обучение в над 26 магистърските програми. Те могат да се подават както на място, така и онлайн, каза зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.

Повечето са разработени в партньорство с бизнеса, с изследователски центрове и други университети.

Продължава запълването на все още незаетите бройки за бакалаври. За тях могат да кандидатстват и хора, които до момента не са подавали документи.

И тази година в специалностите „Топлотехника“ и „Машини и апарати в ХВП“ приетите студенти ще бъдат освободени от такси до края на обучението си. Съгласно Постановление на МС № 283 от 19 август 2021 г.,  разходите ще се поемат от държавата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.