Ректорът проф. Пламен Моллов връчи студентските книжки на 7 първокурсници с максимален бал

Университетът по хранителни технологии стартира от днес лекции и упражнения присъствено. Ръководството е в готовност веднага да премине към работа в електронна среда на обучение при повишаване на заболеваемостта от COVID-19. На всеки първокурсник е осигурен персонален таблет за ползване през целия период на обучение.

„Основното предимство на нашите студенти е успешната им реализация на пазара на труда, което се дължи на високото ниво на преподаване, атрактивни специалности, разработени чрез умело съчетаване на дългогодишни традиции, креативност и новаторство“, каза в приветствието си по повод официалното откриване на новата академична година ректорът проф. д-р Пламен Моллов.

Той връчи студентските книжки и таблетите на 7 първокурсници, приети с максимален бал: Асен Гечев – „Компютърни системи и технологии“, Елия Ерменкова – „Технология на виното и пивото“, Исабела Михайлова – „Анализ, контрол и екология на храните“, Лидия Георгиева – „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“, Момчил Иванов –  „Биотехнологии“, Никол Караганова –  „Храни, хранене и диететика“, Силвия Лесова –  „Технология и качество на храни“.

Зам.-министърът на туризма Мария Белколева увери студентите, че тяхната роля в отрасъла е огромна, за да бъде реализирана новата политика и въведени успешни практики в сектора, свързан с всички области на родната икономика.

„Динамиката на икономиката и висококонкурентният пазар на труда в Европейския съюз  налагат да бъдат осъвременени принципите на обучение у нас“, заяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев на откриването и добави, че земеделският сектор има нужда от добре образовани специалисти, които да продължат да го развиват и занапред.

Зам.-кметът Стефан Стоянов определи Пловдив като икономическо чудо, превърнало го за кратко в желано място за работа и живот. Той призова студентите да учат и да участват активно в международните образователни програми, за да гарантират по-нататъшното развитие на икономиката.

Отговор на приветствията от името на първокурсниците поднесе Исабела Михайлова, приета с максимален бал 24 в специалност „Анализ, контрол и екология на храните“.