Университетът по хранителни технологии започна прием на документи за предварителната кандидатстудентска сесия.

На 23 март ще се проведе онлайн изпит по математика. Началото е в 8 ч. От 10 ч. започва тестът по химия и опазване на околната среда, а от 12 ч. – по биология, съобщи функционалният декан доц. Десислава Вангелова. За 60 минути кандидатите трябва да отговорят на 25 въпроса. Резултатите ще станат ясни веднага.

На следващия ден ще се проведе тестът по чужд език, като кандидатите имат възможност да избират между английски, руски, немски или френски.

Заявленията за изпитите в първата кандидатстудентска сесия се подават до 22 март. От 25 март до 12 април се приемат документите за втората, а конкурсните изпити са насочени за 13 и 14 април.

Кандидат-студентите за учебната 2024/2025 г. могат да се борят за място с оценка от приемните изпити, от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация.

Шанс за влизане в университета дава и доброто представяне на националния ученическия конкурс „Млади изследователи 2024“. Той се организира от УХТ, а в него тази година участват над 70 отбора от цялата страна. Заедно с казуси от областта на изкуствения интелект и роботиката, акцент са  безотпадните технологии, предприемачеството, кръговата икономика и намаляването на въглеродния отпечатък в хранителната индустрия. Заключителният етап е на 26 април. Тогава ще се проведат още две събития – Ден на отворените врати и “Re: Baаzar”, на който се акцентира върху важността на рециклирането, устойчивите практики и опазването на околната среда.

 

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.