Otkrivane na ceremoniiata (1)

Победителите от продължилите цял месец пролетни игри в Университета по хранителни технологии бяха отличени на церемония в Спортния комплекс на висшето училище. Наградите връчи ректорът проф. Кольо Динков, който поздрави инициаторите от Студентския съвет за перфектната организация. Студентите се състезаваха по тенис на маса, силов трибой в лека и тежка категория, шах, табла, волейбол, баскетбол, футбол.

Тимът на „Фаворити“ защити името си във футболния турнир и се класира на първо място. На втора и трета позиция останаха „Наглите“ и „Ураган“. При баскетболистите първия приз завоюваха „Сърбите“, с подгласник в групата „Краварите“. „Студентски съвет и Ники“ зае първата позиция във волейболната надпревара. В призовата тройка влязоха „Баси отбора“ и „No name“. Шефкет Каравелиев е победителят в тежката категория на силовия трибой. Зад него останаха Карло Катранджиев и Панайот Мочев. При леката категория в силовия трибой Радослав Мирославов излезе на първо място, второто и третото е за Галин Иванов и Стоян Гърков. Росен Петров, който спечели преди два дни проведения в УХТ Панаир на науката, стана първи и в шахмата. На втора и трета позиция се класираха Галин Иванов и Недко Недев. Галин Иванов, Анастас Стоянов и Шабан Шабан са призьорите в турнира по табла. Най-добри в тенис на маса се оказаха Петко Костадинов, Мариян Иванов и Гюнай Ахмед.

Организаторите раздадоха и индивидуални награди. Шабан Шабан от „Наглите ”получи отличие за голмайстор във футболния турнир, а Виктор Стойчев от „Фаворити” – за най-добър вратар. Топреализатор в баскетбола е Цветан Ревански („Краварите). Велина Кансъзова  спечели приза за най-добър сервиращ във волейбола.