“В университета ще инвестирате в бъдещето си, ще осъществите амбициите си да усвоявате знания и умения”, каза  ректорът проф. д.т.н. инж. Кольо Динков

640_b003c739d7475f364a89bdb9a6bc539a

„Вие имате уникален шанс да учите в един прекрасен град и да учите в един прекрасен университет. Висшето учебно заведение, от което ставате част, е едно от най-добре управляваните в България, което през последните години не се изкуши, подобно на много други, да открие всякакви специалности, да се разраства заради самото разрастване. Запази трезв поглед, разви тези специалности, където е силен, фокусира се там, където са възможностите му и днес е изключително добро място за получаване на висше образование. Място, което ви гарантира успешна кариера, което ви гарантира добър социален статус, което ви гарантира всичко това заради което хората се записват да учат. Има и нещо повече, този университет е с особен дух, който вие ще почувствате следващите месеци, ставайки част от една общност, която се развива във времето, ставайки все по-успешна”, каза в приветствието зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов при откриване на новата академична година в Университета по хранителни технологии.

Гости на тържеството бяха още председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова, областният управител  Здравко Димитров,  кметът на Община Марица  Димитър Иванов, кметът на район” Централен” Георги Стаменов, ректорът на Аграрния университет  проф. Христина Янчева, ректорът на Медицинския университет – чл.-кор. проф. Стефан Костянев, ректорът на АМТИИ проф. Милчо Василев ии бившите ректори на УХТ проф. Димитър Хаджикинов и проф. Георги Вълчев.

„Избирайки да продължите образованието си в нашия Университет, придобивате възможността за развитие на собствените си способности, в съответствие с нарастващите изисквания и потребности на хранителната индустрия.В университета ще инвестирате в бъдещето си, ще осъществите амбициите си да усвоявате знания и умения, които ще и позволят да реализирате успешна кариера”, каза в словото си ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков.