Музиканти, танцьори, актьори и занаятчии очакват своята публика на 21 и 23 юни на Младежкия хълм

Стрелба с лък, уроци по фехтовка, плетене на ризници, бойни турнири и исторически възстановки очакват посетителите на фестивала „Изгубеният век”.

Музикантът и историк Кирил Ненов за поредна година отваря вратите на миналото с международния форум за история и митология. Събитието е част от културния календар на Пловдив, а организатор е Фондация „Българско историческо наследство”.

Lost Age ще се проведе от 21 до 23 юни на Младежкия хълм и ще срещне посетителите с музиканти, писатели, художници, актьори, танцьори, занаятчии. Важен акцент по време на фестивала ще бъде отбелязването на лятното слънцестоене.

Програмата включва музика на живо  и целодневен музей на открито – грънчарство, ковачество, кожарство, леярство, вещерство, шивачество, монетосечене, тъкане, бродиране, ювелирство, иконопис, изработване на книги, кулинария. Предвидени са лекции на историци и археолози; състезания; прожекция на документални филми; театрални постановки по антични и средновековни произведения; възстановка на Еньовден; бойни турнири; огнено шоу на кокили.