Шестокласници от Частно училище „Слънчев лъч” изчисляваха скоростта на движение, с която се е движил управляваният от тях карт

Какво е общото между физиката и картинга установиха ученици от Частно основно училище „Слънчев лъч”, които проведоха редовно занимание по предмета не в класната стая, а на пистата. В момента шестокласниците изучават раздела “Движение и сили” от предмета “Човекът и природата” и преподавателите им решили да преподават новите знания по нетрадиционен начин. Децата се озовали на картинг пистата, за да усетят, че всяко едно движение има траектория, път, скорост, посока, време, ускорение; че движението може да бъде както праволинейно, така и криволинейно; равномерно и неравномерно.

Учениците били повече от въодушевени, още повече, че за някои от тях това било първо каране на карт. След като разбрали, че дължината на пистата е 850 метра и резултатите от времето, за което са финиширали, учениците получили задача да изчислят скоростта, с която са се движили. Шампионът се оказал Ангел, който финиширал за 1,06 минути.

Коментирахме и безопасността на движението – какво е спирачен път, време за реакция, безопасна дистанция, обясниха преподавателите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.