Кандидатите трябва да са във втори или трети курс и да имат успех над 4.50. След дипломирането си получават договор за работа

За втора поредна година УМБАЛ „Свети Георги“ обявява Стипендиантска програма за II и III курс на специалност „Медицинска сестра“. За новата учебна 2018/2019 година болницата отпуска 10 стипендии за студенти след завършен II курс и 10 стипендии за младежи след III курс. Те ще получават между 150 и 200 лв. месечно за срок от една или две години. Второкурсниците с успех не по-нисък от „Много добър“ (над 4,50) ще взимат по 150 лв. в продължение на 24 месеца. За същия период студентите с успех „Отличен“, но над 5,50, ще получават 170 лв. Тези, които са завършили III курс с много добър успех, ще имат стипендия в размер на 180 лв. за срок от 12 месеца. Най-високата – 200 лв. месечно в продължение на 12 месеца, ще получават одобрените кандидати след завършен III курс с успех над 5.50.

С всички стипендианти УМБАЛ „Свети Георги“ ще сключи договори за постъпване на работа в болницата. За тези, които са взимали стипендия 24 месеца, трудовият договор е 5-годишен, а за получавалите финансова подкрепа за 12 месеца – 3-годишен.

Стипендиантската програма бе учредена през 2017 г., а целта е привличане и задържане на млади медицински специалисти като им гарантира работно място по специалността. Очакванията са да се създадат условия за приемственост и развитие в професията, което да помогне за справяне с кризата от липсата  на квалифицирани и опитни кадри.

Заявлението за кандидатстване и всички документи трябва да се подадат в пощенски плик в деловодството на лечебното заведение от 15. юли до 05. октомври Могат и да бъдат изпратени до адреса на болницата – Пловдив, бул. „Пещерско шосе“ №66, УМБАЛ „Свети Георги“. Класираните ще бъдат обявени до 15 октомври.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.