Предложения за участие се приемат до 8 февруари заради грипната епидемия, уточняват от общината

До 8 февруари се удължава срокът за набиране на предложения за участие в конкурса „Най-добър млад предприемач“, обяви заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков. Причината е грипната епидемия в Пловдив и последвалата дълга ваканция за учениците.

В надпреварата за най-интересни бизнес проекти могат да участват младежи на възраст от 18 до 33 години. Конкурсът се организира от Община Пловдив и се провежда за 10-та поредна година.

Наградите за победителите са парични: за първо място – 7 000 лева, за второ – 4 000 лева и две трети места по 2 000 лева.

В сайта на Община Пловдив, в секция „Спорт и младежи“, „Младежки дейности“ желаещите могат да прочетат конкретните насоки и условия за участие, като условието е да са пловдивски жители. Заявки се приемат в деловодството на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ № 1.

Миналата година училищен психолог грабна втора награда в конкурса. Проектът „Стая на емоциите“ на Теодора Пампулова спечели 4000 лева, както и специалната награда – радио реклама във верига радиа „Комюникорп“. Идеята на Пампулова, която е и педагогически съветник на ЕГ “Иван Вазов”, бе да създаде стая за деца от 0 до 18 години, където да работи по овладяване на силните детски емоции.

Традиционно награди печелят и младите предприемачи от Националната търговска гимназия.