След тримесечни родителски протести и проверки на общината, Светлана Джаникян бе освободена от ръководния пост

Директорът на  ДГ “Мир” Светлана Джаникиян е освободена от длъжност със заповед на кмета Здравко Димитров. След тримесечни родителски протести и поредица проверки на общината, вчера тя получи заповед за уволнение. Сред основанията, посочени в заповедта, са административни нарушения, лошата комуникация с родителите и екипа на детското заведение. Посочени са и редица жалби срещу директорката, както и констатациите от проверките на експерти от общинския отдел “Образование”.

ДГ “Мир” се поема от временно изпълняващ длъжността, който ще остане начело на градината до провеждане на конкурс. Предстои подписване на неговата заповед, след което ще стане ясно и името му. Преди седмица за зам.-директор на “Мир” бе назначена Веселина Балджиева – доскорошен шеф на образованието в район „Западен“. Преди това тя бе дълги години педагог в ДГ “Светла”, а след това ръководеше ДГ “Арлекино”. Тя е спечелила обявения от Джаникян конкурс за мястото в конкуренция с още един кандидат. Дали новият директор ще запази този пост, предвид факта, че все още не е ясно с какъв бюджет разполага за тази година, ще стане ясно след назначаването му. Утре предстои общо събрание на екипа на детското заведение.

Миналата седмица родители окупираха заседание на местния парламент, за да изложат аргументите си срещу Джаникян и нейното управление. Те разговаряха с кмета Димитров и зам.-кмета по образование Стефан Стоянов, както и с общински съветници от просветната комисия. Родителите бяха категорични, че комуникация липсва, а в детското заведение има нарушен психоклимат, персонарът масово напуска, което се отразява негативно върху обучението и възпитанието на децата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.