Най-голямото завишение е в „Здравни грижи“, 905 общо са местата за “Право”

Министерският съвет увеличи броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и научните организации през учебната 2020-2021 година.

След постъпили в МОН предложения на висши училища за допълнителни места по професионални направления, за които държавата осигурява средства за издръжка и предвид необходимостта от кадри в определени отрасли, ще бъде увеличен максималният брой на приеманите студенти по приоритетни професионални направления. Местата в „Енергетика” се увеличават от 500 на 550, а тези в направление „Материали и материалознание” стават 180 вместо 150. Утвърдените места в професионално направление „Химични технологии” се увеличават от 350 на 420, а тези в направление „Здравни грижи” от 1948 стават 2008.

Допълнителният брой по тези професионални направления е разпределен между всички висши училища, които провеждат обучение по тях, с изключение на тези по „Здравни грижи”, които ще се отпуснат към Русенски университет “Ангел Кънчев” и Тракийския университет в Стара Загора.

Утвърдените 905 места за субсидирано от държавата обучение по специалността от регулираните професии „Право” стават 845, вместо досегашните 850 места в редовна форма, и съответно 60 места в задочна форма на обучение.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.