Министър Лиляна Павлова запозна ректорите на висшите училища у нас с подготовката и призова за привличане на младежи

item_euflags

„Разчитаме на вашето активно участие при обсъжданията на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и за осигуряването на доброволци”. Това заяви министър Лиляна Павлова на среща с ректорите на университетите у нас и с представители на студентите, която се проведе в Министерския съвет. Тя запозна ръководителите на висшите учебни заведения и Представителството на студентските съвети с подготовката ни и какви са приоритетите.

Към момента е предвидено в България да се проведат над 200 събития, от които 32 са на много високо ниво. Срещите в Брюксел са над 1500. Планира се студентите да бъдат поканени да се включат като доброволци.

„България ще посетят 22 000 делегати, затова е необходимо да намерим сериозни, млади и активни хора, които отговорно да приемат мисията на доброволци”, заяви Павлова. Някои от тях са потвърдили, че могат да изнесат публични лекции, а за целта също е нужно съдействието на ректорите. Може да се организира онлайн връзка между сайта на председателството и тези на университетите, която да се ползва за предаването на лекции на известните европейски гости.

Представители на студентите заявиха, че екипът на председателството може да разчита на тях за реализацията на младежките политики, за доброволчеството, както и за осигуряването на лекциите на високопоставените гости от Брюксел.