Крайният срок за кандидатстване е 2 октомври

Европейският парламент продължава образователната си инициатива – Програма за училища посланици на ЕП и през новата учебна година. Тя е насочена към ученици и средни и професионални училища и цели да подобри осведомеността сред учащите за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и за ЕП като институция.

Програмата се ръководи от най-малко един преподавател за всяка участваща гимназия. В края на годината участващите, които отговарят на изискванията и са осъществили задължителните дейности, ще бъдат сертифицирани като училища посланици и ще получат специален плакет. Учениците, ангажирани в програмата, трябва да информират връстниците си относно основните послания на ЕП, да организират честване на Деня на Европа, да провеждат европейски базари, изложби и игри, да инициират гостувания и дебати с членове на Европарламента. От старши посланиците се очаква да презентират различни политики на ЕС, свързани с правата на човека, околната среда, селското стопанство. По програмата са осигурени всички необходими материали за отделните събития.

Крайният срок за кандидатстване пред Бюрото на ЕП в България е 2 октомври. Допуснатите до участие в програмата училища ще бъдат обявени на 11 октомври.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.