6-метров козунак опасва фонтана с пеликаните навръх Великден, млади таланти завземат сцената пред общината

Конкурси за най-красиво и най-здраво яйце организира Младежки център Пловдив навръх Великден. Великденското утро от 10 до 12 часа на площада пред общината включва състезания и игри с награди, а късметлията от томболата ще спечели велосипед.

В 12 часа ще бъде раздаден традиционният Великденски козунак, който ще бъде нареден върху фонтана с пеликаните. 60-метровото кулинарно изкушение ще бъде оформено от 500 малки козунаци. За направата му ще отидат 250 кг брашно, а в добавка ще има стафиди и  лимон.

Сцената пред общината в неделния ден ще е за малките таланти на Пловдив. “Великденски чудеса в страната на талантите“ започват в 14 часа.

Великденският детски концерт, в който ще участват изпълнители от музикална школа „MUSICA NOVA“ с ръководител Ани Василева, е с начален час 16. За доброто настроение на пловдивчани и гостите на града ще се погрижат и музикалните дарования от Естрадно студио “Прима”.

На 9 април, Велики понеделник, от 11.30 часа, на пл. „Стефан Стамболов“ ще има концерт на Духов оркестър – Пловдив. От 16 часа на стълбите на „Каменица“ е предвиден празничен концерт “Класика за Великден” с участието на симфоничен оркестър на Държавна опера – Пловдив и солисти от АМТИИ и НУМТИ “Добрин Петков”.