Кандидатурите за участие в националния конкурс на МОН и СБУ се изпращат до 25 септември

Министерството на образованието и науката и Синдикатът на българските учители организират национален конкурс за добри практики в прилагането на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства. Той е отворен за учители, директори и други педагогически специалисти от детските градини и училищата.

Ефективните модели на работа е необходимо да отразяват опит от образователния процес, дейности по интереси или реализирани в партньорство с висши училища, неправителствени организации, местна власт с фокус към поетапна десегрегация, приобщаване на родителите за преодоляване на стереотипи, допълнително обучение по български език, квалификация на учителите, насърчаване за продължаване на образованието след 16 години. В конкурса могат да участват педагогически специалисти, които прилагат иновативни подходи за работа в мултикултурна среда и развиват културната идентичност.

Участниците изпращат своите предложения за реализирани добри практики под формата на разработен описателен материал, в който представят своя опит, и изводи и предложения за неговото прилагане и мултиплициране в практиката. Обемът на разработките да не е по-малък от 5 и да не надхвърля 8 стандартни страници.

Конкурсните работи се изпращат на e-mail: a.yotova@mon.bg в срок до 25 септември 2020 г.

Най-добрите предложения ще участват в Национална научно-практическа конференция на 28-30 октомври във Велинград. Авторите, отличени с най-висок принос в практиката, ще бъдат наградени.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.