Топки с автографи на футболистите на “Локомотив” и “Ботев” бяха продадени на търг, заедно с фланелка на олимпийския шампион по кану-каяк Николай Бухалов

3 464 лева бяха събрани на благотворителния концерт в Търговската гимназия, който се проведе под мотото „Деца помагат на деца”. Инициаторите на събитието Анастасия-Мария Тучева, Николай Николов, Катя Кривчева, Мишел Вангелова, Андреа Загорчева, Петя Йорданова и Елена Петрова посетиха кмета на Пловдив Иван Тотев, който дари лични средства за каузата. Жестът му бе подкрепа и от служители на общината.

Стартът на събитието бе поставено с химна “Деца помагат на деца”, написан специално за събитието от талантливата пловдивска певица Владислава Христозова. Аранжиментът на песента е дело на брат й Тихомир Христозов. Старт на събитието даде младата поп изпълнителка Елица. Човека глас Красимир Аврамов нажежи обстановката със своите емоционални изпълнения, а Антония Маркова – солист на Представителния ансамбл на въоръжените сили допълнително вдигна градуса на настроението. Колегата й Мойсей беше бурно аплодиран от учениците. Настроението повдигнаха музикалните изпълнители Trapi boy, певецът Ru$iЯ и група Triple trouble.

Предварително за благотворителния търг бе продадена картина на Ангел Пачаманов, представляван от галерия Торос Торосян. Платното бе отпукено за 500 лева от млада бизнес дама. Картините на певицата Весела Бонева и младия талант Венета Павлова бяха закупени от риалити звездата Лилия Ангелова за общата сума 500 лева. С футболна топка с автографите на състезателите на „Локомотив” Пловдив се сдоби бизнесменът Георги Димитров – управител на агенция за недвижими имоти „Ремакс”. За нея той брои 100 лева. Председателят на ДПС в Пловдив Али Байрам пък плати 120 лева за футболна топка с автографите на „Ботев” Пловдив. Фланелка с личен автограф на двукратния олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов за 150 лева бе закупен аот бизнесмена Стойчо Ангелов – собственикът на печатница „Стико 90”. Георги Тенев, собственик на хотел „Царска баня”, закупи диск с автограф на певицата Мария Илиева за сумата от 200 лева. Фирма „АпартИнтернешенъл” купи книгата с автобиографичната книга на Криско с параф от него.

Останалите средства бяха събрани от продадени билетиза благотворителния концерт и дарителска кутия.