turnir_3 (1)

В истински празник на спорта и спортсменството се превърнаха финалите на ученическия футболен турнир в район „Източен“, организиран от кметството и  комисията за борба с противообществените прояви под наслова „Да победим агресията със спорт“.

След оспорван мач, завършил в редовното време с равенство 1:1, и последвалото изпълнение на дузпи, с краен резултат 5:3 победата спечели отборът от ОУ „Васил Левски“. Веднага след финалната реферска свирка първи ги поздравиха достойните им съперници от отбора на  ОУ „Пенчо Славейков“. Третото място заслужи тимът на СОУ „Найден Геров“, а четвърти се класираха учениците от ОУ „Димчо Дебелянов“. С по 5 точни попадения Пламен Ковачев и Златан Христев станаха голмайстори на турнира.

Освен купи, първите три тима в класирането получиха футболни топки с автографите на изявени футболисти, сред които легендите Христо Бонев и Петър Зехтински-заместник-кмет по спорта в Община Пловдив. Двамата, заедно с председателя на комисията за спорт в Общинския съвет Атанас Узунов, дойдоха за финала, който се състоя на детското игрище на стадион „Локомотив“. Христо Бонев. Зума отправи покана Христо Бонев. Той отправи покана да стане футболист на „Локомотив“ към петокласника от „Васил Левски“ Веселин Славчев, в когото съзря качества на един бъдещ Меси.

„Турнирът започна през 2008 г. по идея на кмета на Пловдив Иван Тотев, който тогава беше кмет на район „Източен“. Продължи го следващият районен кмет Петър Петров, който сега е депутат, а за мене е гордост и чест да продължа традицията, защото със спорт наистина може да победим агресията“, отбеляза районният кмет Николай Чунчуков.

turnir_6 (1)