Седем групи пяха авторски парчета в националното турне на конкурса за най-добра ученическа банда, организиран от D2

Вокалистът на D2 - Дидо Каменов, представя момчетата от "Panic station", които закриха снощния концерт.
Вокалистът на D2 – Дидо Каменов, представя момчетата от “Panic station”, които закриха снощния концерт.

Три пловдивски групи напират да се окажат сред финалистите на “Голямо междучасие”. Общо 20 банди се включиха в конкурса за най-добра ученическа група, организиран от D2. Стотици фенове се събраха снощи на площада пред общината, за да дадат рамо на фаворитите си, а вокалистът Дидо Каменов ги призова да ги подкрепят в сайта на надпреварата www.d2band.com. Утре е последният ден за електронното гласуване, което ще определи финалистите.

Освен банди от Хасково, Нова Загора и Ямбол, на сцената снощи се качиха и три пловдивски с надеждата да бъдат на финала и да спечелят голямата награда – музикално оборудване за 2000 лева.

“Flipstrick” е група от Английската гимназия, формирана преди година, обясни китаристът Димитър Терзиев. Той и басистът Стефан Велков са бъдещи абитуриенти, а най-младият член на групата е барабанистът Даниел Георгиев, който ще бъде в 9 клас. Вокалист е Боряна Иванова. 11-класничката обяснява, че това е вторият сериозен конкурс, на който участват, след “Силата на рока” миналата година.

DSCF6639

Основно клубни участия оформят биографията на вторите пловдивски претенденти “Goosepsych”. В триото влизат пак възпитаници на Английската – барабанистът Атанас Атанасов и Михаил Башев – вокал и бас. Китаристът Красимир Гълъбов е ученик в Руската.

DSCF6640

Изцяло ученици от Руската са в третата банда, която е на крачка от финала – “Panic station”. Йоан Баков, Тодор Личев и Георги Земярски покориха публиката с брилянтно изпълнение на четири авторски парчета. Барабанистът Иван Маринов е възпитаник на ОМГ, а наесен ще е първокурсник в Техническия университет. Двата им сингъла вече се завъртяха по БГ радио, Радио 1 Рок, Z рок, Дарик и Радио Пловдив. Момчетата имат зад гърба си солиден брой клубни и фестивални участия, награди за призови места от музикални конкурси, а сега се готвят за “Плюс фестивал”-а в Пазарджик.

Финалът на “Голямо междучасие” е на 12 септември от 19 часа пред паметника на Съветската армия в столицата. В него ще свирят групите участници от София и трите банди, събрани най-много гласове от електронното гласуване. Надпреварата е с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Фенове припяваха на участниците.
Фенове припяваха на участниците.