Училището отвори врати за настоящи и бивши възпитаници, за бъдещи първокласници, петокласници, осмокласници, родители и гости

 

С три златни значки за постижения в педагогическата дейност и изключителен принос бяха връчени днес по повод патронния празник на СУ „Св.св. Кирил и Методий“. Училището отвори врати за настоящи и бивши възпитаници, за бъдещи първокласници, петокласници, осмокласници, родители и гости.

Директорът Таня Николова връчи първата значка на Дарина Добревска, учител по немски език. Тя е добър пример за млад и проспериращ учител, участва активно във всички провеждани инициативи като честването на празника, посветен на 24 май, който се отбеляза по старите традиции, наследени от възрожденските ни предци, аргументира решението на Педагогическия съвет Николова. Като класен ръководител на 12 б клас Дарина Добревска изпраща изключително успешен първи випуск, специалност „Български танци“. На концерта на ,,Пътят на израстването“, който се проведе преди няколко седмици с благотворителна цел, събраната от билетите сума ще отиде в помощ на дете, нуждаещо се от лечение.

Отличена със златна значка от директора бе и Гюлджан Бекир, учител по химия и опазване на околната среда. Тя е председател на училищния екокомитет по програма „Екоучилища“ и участва активно в налагането на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ като Гугъл референтно училище. Тя е сред лидерите при споделянето на добри практики по програма „Skills for Innovation“, прилагаща обучение по модела „1:1“.

Златната значка на училищното настоятелство бе връчена на Иван Узунов, учител по практическо обучение по специалност „Рекламна графика“. Той прилага индивидуален подход към учениците и успява да мотивира творческото им мислене. Безспорен е приносът му за издигане престижа на училището и осъществяване на рекламната кампания чрез брошури, плакати, презентации. Негови ученици са отличени в множество национални и международни конкурси.

Наградени бяха и учениците, взели участие в творческия конкурс за рисунка и постер на тема „Училище без агресия“ по Национална програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“.

Начало на празничната програма даде концертът на професия „Танцьор“, в който бивши и настоящи възпитаници потопиха присъстващите в магията на фолклорния танц.

Учители и ученици от четвъртите класове показаха, че ученето може да бъде интересно и забавно чрез провеждане на открити уроци на тема „Кирил и Методий – светци и будители“ и  „Пътят на азбуката“. С ученици от 10 в клас, обучаващи се по модела ,,1:1“, се проведе открит урок на тема „Визуалният език на рекламата, метафората и вица във формирането на посланието“, в който те показаха пред гостите своите знания, усвоени чрез технологиите.

Учениците от професия „Дизайнер“ представиха изложба и направиха атрактивна фотосесия на открито. Празникът продължи с демонстрация на Лего роботи, еко занимания и рисунка на асфалт.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.