Посрещна ги кметът Здравко Димитров, който им връчи подаръци

Трите деца от пловдивската школа „Арт войс център“, които участваха в благотворителната инициатива „Като две капки вода за всяко дете” с UNICEF – Елена Василева, Елизабет Кирова и Георги Димкин, гостуваха днес в общината заедно с музикалния си педагог и ментор Румяна Иванова.

Кметът Здравко Димитров поздрави младите таланти за отличното им представяне по време на благотворителната инициатива, в която 11-годишна асеновградчанка Елена Василева спечели първото място в тандем с певицата ДесиСлава. Елизабет Кирова се изяви на сцената с Люси Дяковска, а Георги Димкин пя заедно с Ненчо Балабанов.

„Вие сте потвърждение, че в Пловдив се раждат големи таланти. Наша е отговорността като администрация и родители да се грижим тези таланти да растат спокойно и да се развиват. Вие сте днешните герои“, каза кметът Димитров и даде думата на децата, за да се представят и да разкажат впечатленията си.

„Като две капки вода за всяко дете” беше незабравимо приключение, в което се впуснахме и което никога няма да забравим. Мисля да продължа да се занимавам с музика, защото това е най-хубавото нещо!“, каза Елена.

„Беше наистина незабравимо пътешествие, няма да го забравя и много благодаря , че ме избраха“, каза Жоро, който има сестра близначка. И тъй като гостуването в общината съвпадна с 12-ия им рожден ден, той почерпи с бонбони.

Елизабет е на 10 г., учи в НУМТИ „Добрин Петков“ и сподели, че има намерение да продължи с да се занимава с музика.

Руми Иванова, разказа, че след обаждането на продуцентите предложила списък с 12 деца и техни записи. Нито децата, нито техните родители знаели за това и след като организаторите направили своя избор, за 20 дни те подготвили три нови песни. Предизвикателството е било голямо и заради факта, че били включени песни на турски и на иврит.

Преди общите снимки за спомен от срещата, кметът връчи на всяко от децата подаръци, а вокалният им педагог – плакет на община Пловдив. Той сподели намерението си да внесе предложение на следващата сесия на Общинския съвет да бъде гласувана парична награда за трите деца. Заместник-кметът по култура Пламен Панов подари на малките таланти безплатни билети за концерта „Пеещи артисти“ на 1 юни на Античен театър.