Предучилищен педагог от ДГ „Боряна“ взе наградата в категория “Образователна дейност” на инициативата „Пловдив – град на доброто“

Третокласнички от СУ “Св. Константин-Кирил Философ“ получиха специалните награди на инициативата „Пловдив – град на доброто“. Награждаването на отличените в 14-ото издание, се състоя днес в заседателната зала на Община Пловдив.  Мария Станилова и Теодора Механджийска изработват сувенири и бижута от кестени и шишарки, които продават, а събраните пари даряват на хора в нужда. И тази година пловдивчани можеха да правят номинации в четири категории.

В категория “Образователна дейност” отличието беше връчено на Радостина Чейрекова, която е учител в детска градина „Боряна“. Заедно с децата тя прави драматизации на традиционни български приказки.

Наградата за добротворство получи Стела Балджиева – създател на платформата „Rent-a-Баба“, в която възрастни хора могат да се регистрират и да бъдат в помощ на млади семейства, които нямат на кого да разчитат в грижите за децата.

Проф. Диляна Вичева получи наградата за „Градско развитие“. За „Социална дейност“ приза заслужи Кочо Димитров – дългогодишен образователен, здравен и трудов медиатор, който работи усилено в етническите квартали на града.

Партньор и участник в реализация на инициативата е Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.