104 ученици от трети и четвърти клас се съревноваваха на националния кръг на състезанието, деца от Куклен и Съединение с трета и поощрителна награда

Третокласничка от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ е национален победител в състезанието по компютърно моделиране. Форматът е част от календара на МОН и за втора поредна година училище домакин е СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен. 104 ученици от III и IV клас от цялата страна се съревноваваха в националния кръг, който се проведе през уикенда.

С най-много точки – 96, първо място и купа при учениците от трети клас заслужи пловдивчанката Мария Венкова. Неин учител по компютърно моделиране е Любка Барукчиева. Предстои педагогическият съвет на училището да гласува предметна и парична награда за малката победителка. С 90 точки Севги Афузалиева от СУ „Отец Паисий” в Куклен зае третото мястото. Поощрителна награда бе връчена на Анета Димитрова от НУ „Любен Каравелов“ в Съединение.

По регламент, в рамките на два часа, децата трябваше да създадат програма с език за визуално блоково програмиране. Третокласниците показаха своите знания и умения, създавайки симулация на Scratch. Четвъртокласниците, освен на Scratch, програмираха и на Кodu, като резултатите бяха оценявани от национална комисия.

Тази година нивото на състезанието е изключително високо и комплексната оценка включва възможностите на участниците да създават кодове и свои визуални елементи, които да изграждат разказ по зададена тематика, поясниха от комисията, оценявала също граматическите и стилистичните компетентности, както и оригиналността на идеята.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.