Анимационен герой станал повод Гергана Райкова от ЧОУ „Бъдеще” да композира музикалната приказка

Тя е само в 3.клас, но вече композира. 10-годишната Гергана Райкова не само се справя отлично с пианото, но пише и пиеси. Идеята за „Смелият заек” й дошла, докато се упражнява върху поредното произведение у дома. Внезапно й хрумнало да напише музикална приказка за любимия си герой от анимационен филм. Музикалният образ, който е създала с много настроение и емоция, темпото и ритъмът на мелодията пресъздавали характерните черти на заека.

По съвет на своята преподавателка по пиано Даниела Попова, Гери събрала смелост да представи детската пиеса на национален конкурс. Основна цел на „ Моите детски мечти“ е да стимулира творчеството и въображението и даде възможност на децата да споделят своите мечти в избрана от тях област на изкуството.

Малката композиторка се състезавала в направлението за написване на инструментално произведение за пиано и спечелила второ място във възрастова група 1-4 клас. Първа и трета награда журито не присъдило. Комисията била впечатлена и от емоционалното изпълнение на пиесата, което направила самата Гергана. Медалът третокласничката получила на церемония в Национален  дворец на децата.

Малката пианистка, която свири от 6-годишна,  участва за втори път в този конкурс. През 2015 година печели трето място в същото направление.