Отборите “Малките машинки” и “Малките строители” на СУ „Хр.Г.Данов“ получиха сертификати от First Lego League за участието си в сезон Master piece

Третокласници пресъздадоха сцена от обесването на националния ни герой Васил Левски, но не чрез драматизация, а с лего блокчета. Децата от СУ „Хр.Г.Данов“ програмираха движението на каруцата с османците, бесилото с човешка фигура и добавиха светещ български трибагреник. На въпрос защо са избрали именно този сюжет, те отговориха, че Апостола е икона на българската свобода и всеки трябва да го знае и помни. За да засилят ефекта на своето представяне, учениците добавиха аудиозапис на Ботевата елегия “Обесването на Васил Левски”.

Как Лего роботиката развива мисленето, въображението и екипната работа показаха участниците от двата отбора “Малките машинки” и “Малките строители”, които направиха показно пред своите родители на наученото през годината и получиха сертификати от First Lego League за участието си в сезон Master piece. За останалите участници в демонстрацията имаше сертификати за успешно преминато обучение по Лего роботика. Техен ментор е началният педагог Мирела Захарлиева.

„През септември м.г. преминах квалификация в Център за творческо обучение да работя с LEGO Education. Нямаше и месец от започването на учебната година и внедрих ползването на комплектите LEGO Spike Essential към учебния процес, а тези часове по занимания по интереси се превърнаха в любимите на класа ми“, казва класната на 3 в.

През ноември тя и децата приели предизвикателството да започнат да се готвят за участие във First LEGO League, сезон Шедьовър. Преминали през всички заложени сесии, а вчера бе финалната, която представиха пред родителите, ръководството на училището и експерт на Център за творческо обучение.

Вторият отбор програмира лунапарк с въртележка, сцена и публика, както и с много зеленина около него.

Родителите бяха повече от впечатлени как в рамките на един учебен час децата могат да програмират толкова сложни задания заедно, като едновременно с това се забавляват.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.