Актьори от Гърция и Турция гостуваха на учениците от ОУ „Захари Стоянов“

С  филмова прожекция и работилница за театрални кукли за децата от ОУ “Захари Стоянов“  стартираха празниците на Театъра на сенките. Актьори от Гърция и Турция гостуваха на третокласници в училището и ги потопиха в атмосферата на самобитното изкуство за разиграване на светлини, образи и сенки.

Организаторите на събитието от Сдружение „АртеВизия“ разходиха децата в света на театралните кукли с кратък образователен филм. Някои от тях разпознаха в постерите с автентични образи от Театъра на сенките, аранжирани в залата, след което моделираха и оцветяваха театрални кукли. С авторски макети за спомен от работилницата си тръгнаха малките участници и с поканата да бъдат зрители на предстоящите представления.

Спектаклите на майсторите на Театъра на сенките Сечкин Гюнеш от Турция и Одисеас Канлис от Гърция ще се играят на 17 и 18 май от 15.00 и 16.00 часа в читалищата на кварталите „Коматево“ и „Прослав“. До тогава предстоят още театрални работилници за учениците и творческа лаборатория за студентите от ПУ “Паисий Хилендарски“.