Деца от забавачките в "Западен" влязоха за първи път в класна стая  на есенния празник в училището
Деца от забавачките в “Западен” влязоха за първи път в класна стая на есенния празник в училището

 

В училище не е страшно, а забавно и интересно. Това се опитаха да уверят кандидат-първолаци от забавачките на район „Западен” организаторите на есенния празник в СОУ „Кирил и Методий”. Идеята на ръководството на училището е да развие социални умения у децата от подготвителните групи и да ги адаптира към училищната среда. Всяко от хлапетата можеше да избере дали да се присъедини към творческите ателиета по музика, изобразително изкуство или хореография. За да се убедят, че в училище не само се пише и смята, а се танцува, рисува и пее, вокална група „Лолипоп” впечатли мъниците и родителите им с популярни попхитове, а облечените в автентични народни носии танцьори накараха присъстващите да затанцуват с тях.

„Вие сте бъдещите участници и зрители на събитията от програмата на „Пловдив – европейска столица на културата 2019”, обърна се към децата творческият директор на фондацията, която ще координира дейностите по мащабната проява – Валери Кьорлински. Той се включи в есенния празник, заедно с кмета на „Западен” Димитър Колев, който заяви, че ще запише 6-годишния си син в единственото в града училище с творчески паралелки от първи клас.

Докато децата работеха, родителите пресъстваха на презентация, свързана с адаптацията на децата от детската градина към училището. В края на тържеството всички участници получиха подаръци, а най-добрите и специални награди.