Тази година пленерът събра 65 участници от България и Македония

IMG_5028

СУ ” Кирил и Методий”  награди участниците  в  международния пленер “Традиция, екология, творчество”, който училището организира за 17-та поредна година в партньорство с Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат на образованието и община Пловдив. В награждаването се включиха кметът на район “Западен” Димитър Колев, главния експерт по изобразително изкуство към Министерството на образованието и науката Галя Георгиева, както и от председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.

Тази година пленерът събра 65 участници от България и Македония. Те бяха разделени в 3 възрастови групи: от 10 до 13 години; от 14 до 16 години и от 17 до 19 години. Всички преминаха през три етапа: „Конкурс за рисунка“, в който взеха участие творци от всички възрастови групи, „Провеждане на пленер“ за втора и трета възрастова група и „Подреждане на изложба“.

Пленерът продължи три дни, а директорът на училището Таня Николова обяви, че се работи по разширяването на пленера и догодина той ще бъде удължен с още един ден.От днес до 29 април в къщата „Мексиканска графика“ в Стария град е подредена изложба с произведения на участниците в пленера.