Осмокласници подреждаха световни забележителности на щафетна игра по време на спортния празник на ЕГ „Иван Вазов”

Сборен отбор от учители и родители надигра във футболна надпревара ученическия тим на днешния спортен празник в ЕГ „Иван Вазов”. Страхотна форма на терена демонстрираха преподавателят по физическо Георги Чолаков и зам.-директорът и учител по литература Илко Василев. Да подсилят тима на ветераните се включиха и родители, любители на футбола. С изключително спортно майсторство се отличи Пламен Михов. Въпреки че дадоха всичко от себе си, тийнейждърите успяха да отбележат само една точка и крайният резултат се оформи 5:1.

Ученици, учители и родители показаха умения на баскетболното игрище, в мини турнири по шахмат и тенис на маса. Победители в баскетболния турнир по тройки и носители на златните медали станаха Божидар Бонев, Гено Чапкънски – ученици от XI а клас, както и Йордан Лачков от XI в клас.

Осмокласниците в гимназията премериха сили си  в специално подготвена щафетна игра с образователен и състезателен характер. VIII г клас успя да съчетае бързина и покаже знания като подреди различни световни забележителности и съответстващите им държави. Така стана победител в надпреварата. Второто и третото място бяха съответно за отборите на VIII eи VIII з класове.

Колорит и настроение на празника донесе фолклорното надиграване. Участниците бяха оценявани за артистичност, техника на изпълнението и облекло. Те трябваше да покажат танцувални умения върху музика от различни фолклорни области. Надиграването спечелиха представителите на XI д клас, които впечатлиха журито с прекрасните си народни носии и с майсторско изпълнение. Второто място бе отредено за X и клас, облечени в тениски с цветовете на българския трибагреник, а с бронзовия медал бяха отличени представители на XI г  клас.