SONY DSC

95 на сто от местата в пловдивския филиал на Техническия университет вече са заети, обяви директорът проф. д-р Въльо Николов. До днес в университета са записани студенти по всички 12 бакалавърски специалности, като повечето от местата по държавна поръчка са изцяло заети. Най-висок интерес се отчита при „Компютърни системи и технологии“, „Дизайн и печатни комуникации“, „Транспортна техника и технологии“ и „Електротехника“.

Анализът показва, че общият брой на кандидатите през тази година е бил по-малък в сравнение с миналата, тъй като завършващите средно образование са намалели, но в същото време записаните студенти са повече. При това резултатите от изпитите са много добри, което означава, че подготовката на кандидатите е била на ниво, въпреки затрудненията, причинени от коронавируса.

Проф. Николов е доволен и от успеваемостта при студентите. Според него резултатите на завършващите випускници в известна степен се отразяват върху приема на нови студенти, търсещи солидно инженерно образование. Подемът на индустрията в Пловдивска област също оказа влияние върху подготовката на новите инженери.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.