Шестото издание на събитието събира на едно място талантливи дизайнери, програмисти и ентусиасти в сферата на игрите

За шеста поредна година Пловдив е домакин на едно от ключовите събития в сферата на гейминга – Plovdiv Game Jam. Събитието е частот Global Game Jam – ежегоден хакатон за разработка на игри, който сепровежда в стотици градове по цял свят. Маратонът ще се проведе на 25-ти, 26-ти и 27-ми януари в пловдивския филиал на Техническия университет. На своеобразния гейминг събор се очакват 100 запалени геймъри, дивелъпъри, графични артисти и ентусиасти.

Градът под тепетата е само една от локациите на териториятана страната, събития от този тип се провежда в София, Бургас и Габрово.

Отборите от непознати един за друг участници с различни таланти – програмисти, дизайнери, звуковиинженери и ентусиасти, ще се изправят пред предизвикателството да разработят игри заедно по определена тема, която ще бъдеразкрита в първия ден. Тя е зададена от Global Game Jam и е еднаква за всички над 800 локации на събитието по целия свят. Отборите разполагат с 48 часа, за да създадат прототипи на игри и да ги презентират в неделявечерпредпубликата в залата и зрителите на стрийм-а наживо (https://www.twitch.tv/plovdivgamejam). Гласуване след последната презентация, в което ще вземат участие всичкиотбори и публиката, ще определи победителите.

Организаторите са поканили като лектори представители на водещи студиа.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.