Шестото издание на събитието събира на едно място талантливи дизайнери, програмисти и ентусиасти в сферата на игрите

За шеста поредна година Пловдив е домакин на едно от ключовите събития в сферата на гейминга – Plovdiv Game Jam. Събитието е частот Global Game Jam – ежегоден хакатон за разработка на игри, който сепровежда в стотици градове по цял свят. Маратонът ще се проведе на 25-ти, 26-ти и 27-ми януари в пловдивския филиал на Техническия университет. На своеобразния гейминг събор се очакват 100 запалени геймъри, дивелъпъри, графични артисти и ентусиасти.

Градът под тепетата е само една от локациите на териториятана страната, събития от този тип се провежда в София, Бургас и Габрово.

Отборите от непознати един за друг участници с различни таланти – програмисти, дизайнери, звуковиинженери и ентусиасти, ще се изправят пред предизвикателството да разработят игри заедно по определена тема, която ще бъдеразкрита в първия ден. Тя е зададена от Global Game Jam и е еднаква за всички над 800 локации на събитието по целия свят. Отборите разполагат с 48 часа, за да създадат прототипи на игри и да ги презентират в неделявечерпредпубликата в залата и зрителите на стрийм-а наживо (https://www.twitch.tv/plovdivgamejam). Гласуване след последната презентация, в което ще вземат участие всичкиотбори и публиката, ще определи победителите.

Организаторите са поканили като лектори представители на водещи студиа.