„ТЕХСИС” събира 240 учени от пет страни, които ще защитават дистанционно своите разработки

Пловдивският филиал на Техническия университет ще бъде домакин на  международна конференция „Техника, технологии и системи“, която за първи път ще се проведе дистанционно.  От 14 до 16 май над 240 учени от пет страни ще защитават дистанционно своите разработки. Комисия от международни рецензенти вече е прегледала и одобрила над 100 доклада.

„Деветата конференция „ТЕХСИС” дава възможност резултатите от работата на учените в инженерните дисциплини да бъдат споделени. Разработките винаги са пряко свързани с нуждите на индустрията, като представят възможности за иновации“ – това заяви доц. Никола Шакев – зам. директор на филиала.

Докладите са в шест основни направления: Автоматика, системи за управление и роботика; Електротехника и електроника; Компютърна техника, информатика и комуникации; Машинно инженерство; Автомобилно и авиационно инженерство; Индустриален мениджмънт и дизайн.

Пловдивското участие в деветото издание на конференцията не е само на от учени от Техническия университет, но също така и от Пловдивския, Аграрния и Университета по хранителни технологии. Участват и представители Българската академия на науките и Централната лаборатория по приложна физика, като значителна част от докладите са съвместна разработка с индустрията.

Официалният език на конференцията е английският, а рецензентите са учени от Европейския съюз. Избрани доклади ще бъдат публикувани в специално издание на британския Institute of Physics: Materials Science and Engineering, а други доклади – в списанието – Journal of the Technical University Sofia, Plovdiv Branch „Fundamental Sciences and Applications”.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.