Кандидатстудентски курсове по математика и информатика стартира факултетът по математика и информатика

20161110_111337

Поредица от компютърни, специализирани и кандидатстудентски курсове стартира факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет. Те ще се провеждат в събота и неделя.

Първите два започват на 7 януари. В единия курсистите ще овладеят информационни технологии за подготовка и обработка на текстови документи и работа с таблично представени данни, както и техники за реализиране на атрактивни презентации. В другия ще се запознаят със системите за управление на бази данни и съвременни мрежи. Хорариумът на двата курса е 40 учебни часа, а таксата – 270 лева.

На 28 януари започва курсът по информатика с продължителност 80 учебни часа. Занятията ще води зам.-ректорът на ПУ проф. Христо Крушков. Университетът е сред малкото, които имат кандидатстудентски изпит по информатика, а през последните две години петима кандидати се борят за едно място в най-търсената специалност – „Софтуерни технологии и дизайн“.

През януари стартира и курс по математика, който ще е полезен за зрелостниците, избрали да се явяват на матура по предмета.

Подготовката по всеки от двата предмета – математика и информатика, струва 540 лева, кандидат-студентите имат възможност да ги платят и на две вноски. За тези, които платят таксата наведнъж, има отстъпка от 40 лева.

На 6 февруари ще започне курсът „Бизнес комуникации на английски език“. Необходимо е курсистите да притежават езикови знания и умения на ниво A2-C2 от Общата европейска езикова рамка на Съвета на Европа.