Откритото занимание с малчуганите и техните родители ще се състои на 7 декември от 11 часа на хълм „Бунарджика“

Благотворителна инициатива поставя началото на пребиваването на Тервел Пулев в Пловдив малко повече от седмица преди големия му сблъсък срещу американеца Дешон Уебстър за межуднародната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация. Последният българин – носител на олимпийски медал в историята на летните игри, и организаторите на чаканата с интерес боксова надпревара на 14 декември в зала “Колодрума“, подават ръка към всички деца в Пловдив.

Събитието под надслов “Ден на малките шампиони с Тервел Пулев“ е утре – 7 декември,  на хълм „Бунарджика“. В 11 часа на новооткритата детска площадка до фонтаните с бялата мечка на тепето, Тервел Пулев ще очаква за съвместна тренировка най-смелите и желаещи да се докоснат до него и до магията на спорта малчугани и техните родители. Програмата започва със заглявка, леки тренировъчни упражнения и бой с лапи. Следва крос до Альоша, където ще е втората тренировка.

Добре дошло е всяко дете, без значение от неговата възраст и пол. Защото боксът е изкуство и възпитава от ранна възраст редица добродетели в нашите деца, обявиха организаторите. Участниците в откритата тренировка ще получат автограф от Тервел и неговите приятели.