Фондация „Бъдеще 21 век” награждава навръх 1 ноември и преподавателя по български език от Строителния Радка Атанасова

teodosii-teodosiev.jpg

Дългогодишният преподавател от Природо-математическата гимназия в Казанлък и ръководител на специализирана школа по математика и физика Теодосий Теодосиев ще получи грамота за съвременен будител на церемония в Пловдив. Инициатор е фондация „Бъдеще 21 век”, а събитието ще се състои на 1 ноември от 10 часа в Дома на учителя в Стария град. Популярният физик, чиито успешно ученици са прославили България по света, ще дойде в града под тепетата за Деня на будителите, за да се срещне с почитателите си и да получи отличието. Някои от възпитаниците му днес са утвърдени учени, университетски преподаватели и блестящи инженери.

radka

Като съвременен будител с изключителен принос към родното образование ще бъде отличена и Радка Атанасова –  учител по български език в Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия. Тя ще бъде отличена за прилагането на информационните технологии в обучението по предмета и за вдъхновението, с което заразява учениците си и ги превръща в съавтори на часа.

„Проявата  има две основни цели – да има повече учители като тях  и да инициира дебат как с минимални усилия младите учители могат да постигнат забележителни резултати. Не на последно място искаме да повдигнем авторитета на българския учител и да стимулираме повече организации да подкрепят и насърчават талантливите деца и техните учители”, обяснява идеята на начинанието управителят на фондация „България 21 век” Райчин Рачев.

Проявата ще бъде достъпна и онлайн, дистанционно чрез виртуална класна стая Ден на народните будители.