Зам.-министърът на образованието проф. Генка Петрова приветства учениците от ПГ по машиностроене

Бели тениски с логото на училището и зелени вратовръзки получиха като подарък всички осмокласници на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване за първия учебен ден. Тази година учебното заведение успя да реализира изцяло държавния план-прием, като още в началото на август обяви, че няма свободни места. Празникът по посрещането на най-новото попълнение възпитаници бе организиран на тенис кортовете на Бунарджика, където директорът Константин Костадинов награди миналогодишните победители в конкурсите за есе и вътрешна архитектура. Пандемията не позволи провеждането на финала на вътреучилищния футболен турнир, но директорът обеща тази година да реализира срещата. Финалистите ще играят с отбора на учителите.

„Ще ви дадем три гола аванс и накрая ще ви бием с 5:3“, заяви Костадинов. Заканата предизвика бурни скандирания, но учениците обещаха да не се дадат лесно.

8-класничката Ана-Мария и зрелостничката Красимира биха школския звънец, а директорът лисна менчето с пожелание за присъствено обучение и практика.

Гимназистите влязоха в класните стаи през новата входната врата от дъб в неокласически стил, която спечели националното състезание „Производство на изделия от дървесина“. Декоративните елементи са изработени на CNC рутера в учебната работилница. Мебелният обков е в цвят палисандър, обработен след това с вакса, а рамката е месингова. За разкош горната част е с витраж.

Зам.-министърът на образованието проф. Генка Петрова приветства учениците от Професионалната гимназия по машиностроене.

„Имате шанс да учите в училище, което е в крак с европейското образование и т.нар. “зелени технологии”. Европа все повече говори за електротранспорт, електромотокари и работата с тях”, каза проф. Петрова, визирайки дуалната паралелка в училището – “Електрически превозни средства”.

Директорът на инж. Кирил Саксанов припомни, че гимназията работи съвместно с „Тракия икономическа зона“, а тази година ще се изпълнява и нов проект. Ученици от 11. и 12. клас придобиват практически умения с последен модел оборудване в Центъра за професионално обучение „Тракия“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.