„Готика в модата” е темата, с която се представят учениците от Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил

Тениски, декорирани с кожа и тюл, ще представят на традиционното си годишно ревю учениците от Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил. Продукцията, изработена в часовете по практика, ще бъде презентирана пред публика на 26 април от 15.30 часа в централното фоайе на Дома на културата. Темата, по която са творили младите моделиери, е „Готика в модата”. Учениците ще влязат и в ролята на манекени, тъй като ще дефилират по червения килим с измайсторените от тях обувки, чанти, колани и други изделия.

Мотото на ревюто изложба е „Творчество от текстил и кожа”, тъй като край модния подиум ще бъдат подредени щандове с пана, ключодържатели, несесери и други аксесоари, изработени от момчетата и момичетата на гимназията. Те ще се продават на атрактивни цени, така че всеки посетител може да си тръгне и с уникат от кожа.

На събитието учениците от паралелките по фризьорство ще демонстрират уменията си на стилисти. Всички дефилиращи ученици ще са с прически и грим, направени от техните съученици, бъдещи коафьори.