Изложбата от Националния ученически конкурс ще се открие на 20 ноември в Балабановата къща, когато ще бъдат наградени и победителите

„Различията могат да обединяват“ е темата на Националния ученически конкурс „Плакат – Костадин Отонов“, в който взимат участие 50 млади таланти от училищата по изкуства към Министерството на културата. Творческата надпревара се организира за втора поредна година, а изложбата с творбите ще се открие на 20. ноември от 16 часа в Балабанова къща. По време на официалното откриване ще бъдат връчени и наградите на победителите. Организатор на конкурса e Национална художествена гимназия “Цанко Лавренов” с подкрепата на Министерство на културата и Община Пловдив. „Уча в Пловдив” е медиен партньор.

Кои от участниците да бъдат наградени ще решава компетентно жури от преподаватели и специалисти в сферата на графичния дизайн и визуални комуникации. Резултатите ще бъдат обявени на 15 ноември в сайта на НХГ. Класираните на първо, второ и трето място ще получат стипендии при условията и по реда на Наредбата за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.