Именитият режисьор ще преподава на новоприетите в специалност „Актьорство за драматичен театър“

Режисьорът Теди Москов поема първокурсниците в специалността „Актьорство за драматичен театър“ в Пловдивския университет от новата учебна година. Любопитната новината съобщи ректорът на висшето училище проф. Запрян Козлуджов.

Теди Москов ще бъде и в изпитната комисия на приемните изпити за специалността, които традиционно се провеждат през септември в три кръга. Тази година датите са 10, 11 и 12 септември, съобщават от университета. През 2010 година, в Деня на народните будители, Теди Москов бе отличен с наградата „Златен век“. Специализирал е в „Академия Дарте Драматика“ в Рим. През 1995 г. започва да поставя пиеси в немски театри – „Сирано дьо Бержерак“ в Хамбург, „Спящата красавица“ в Щутгарт, „Кралят – елен“ в Дармщат. Спектаклите, които е поставял на родна сцена, са провокативни и обичайно печелят престижните театрални награди.

Срокът за подаване на кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия на ПУ е от 13 юни до 27 юни. В този период документи подават всички кандидат-студенти, независимо дали са се явили на предварителни изпити или не.