Именитият режисьор ще преподава на новоприетите в специалност „Актьорство за драматичен театър“

Режисьорът Теди Москов поема първокурсниците в специалността „Актьорство за драматичен театър“ в Пловдивския университет от новата учебна година. Любопитната новината съобщи ректорът на висшето училище проф. Запрян Козлуджов.

Теди Москов ще бъде и в изпитната комисия на приемните изпити за специалността, които традиционно се провеждат през септември в три кръга. Тази година датите са 10, 11 и 12 септември, съобщават от университета. През 2010 година, в Деня на народните будители, Теди Москов бе отличен с наградата „Златен век“. Специализирал е в „Академия Дарте Драматика“ в Рим. През 1995 г. започва да поставя пиеси в немски театри – „Сирано дьо Бержерак“ в Хамбург, „Спящата красавица“ в Щутгарт, „Кралят – елен“ в Дармщат. Спектаклите, които е поставял на родна сцена, са провокативни и обичайно печелят престижните театрални награди.

Срокът за подаване на кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия на ПУ е от 13 юни до 27 юни. В този период документи подават всички кандидат-студенти, независимо дали са се явили на предварителни изпити или не.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.